на живо

"Ювентус" срази "Лацио". Мората в ролята на Роналдо

"Бианконерите" съхраниха надежди за титлата

Reuters

"Ювентус" постигна победа с 3:1 над "Лацио" в 26-ия кръг на италианската Серия "А". По този начин "бианконерите" съхраниха шансовете си за титлата. Те остават на трето място в класирането, като изостават с 1 точка от втория "Милан" и със 7 от лидера "Интер". 

Треньорът на гранда от Торино - Андреа Пирло, реши да остави извън титулярните 11 голямата си звезда Кристиано Роналдо. Той има лека травма и от щаба не рискуваха с натоварването му преди реванша от осминафиналите в Шампионската лига срещу "Порто" във вторник (9 март). За него португалецът ще е нужен, тъй като "Юве" загуби с 1:2 първата среща.

Снимка: Reuters

Феновете могат да бъдат спокойни, че контузията не е тежка, тъй като португалецът все пак игра 20 минути срещу "Лацио". В 69-ата минута той замени голмайстора Алваро Мората, който преди това оформи крайния резултат.

Началото на мача беше трудно за домакините от Торино. В 14-ата минута "Лацио" откри резултата чрез Хоакин Кореа, който се възползва от грешка на Деян Кулушевски.

Снимка: Reuters

Постепенно в "Юве" напипаха точния ритъм и до края на първото полувреме изравниха. Автор на гола стана Адриен Рабио, който прати топката във вратата на "орлите" с красив шут от малък ъгъл.

През втората част на терена властваше Алваро Мората. Нападателят на домакините вкара първо в 57-ата минута, а след това оформи крайното 3:1 от дузпа, отсъдена след като Милинкович-Савич изблъска в гръб Рамзи в наказателното поле.

Снимка: Reuters

На своята сметка испанецът вече има 7 попадения в Серия "А". Лидер при голмайсторите е съотборникът му Роналдо с 20.

Тагове:

Ювентус Лацио