на живо

Южноамерикански страсти: Масов бой след като "Атлетико Минейро" отстрани "Бока Хуниорс" (ВИДЕО)

8 души са били задържани. Петима от тях са футболисти

Южноамериканският футбол винаги е носил много емоции и страсти. Доказа го мачът от осминафиналите на Копа Либертадорес между "Бока Хуниорс" и "Атлетико Минейро". Бразилският тим победи след дузпи и ще продължи борбата за титлата. Но напрежението властваше на терена през целия мач, а после и по коридорите на "Арена Байшада". 

Всичко започна в края на редовното време. "Бока" вкара гол, който беше отменен след намесата на системата VAR. Според футболистите на аржентинския тим, попадението е трябвало да бъде признато, а решението на съдиите е изключително спорно. Стигна се до дузпи, в които "Атлетико Минейро" реализира 3 попадения, а съперниците им - само 1.

След окончателния край на мача футболистите на двата тима се нахвърлиха един срещу друг. Боят се пренесе в тунела, по коридорите и дори в съблекалните. Сред най-активните в мелето беше бившият играч на "Манчестър Юнайтед" Маркос Рохо, който в момента носи екипа на "Бока". 

Именно той е бил задържан и е давал обяснения в полицията до късно през нощта местно време. Рохо и съотборниците му са щурмуваха съблекалнята на "Атлетико Минейро", а от там са им отговориха с хвърляне на предмети. 

Следващата цел беше стаята на съдиите. Но до по-сериозни сблъсъци не се е стигна, тъй като полицията се намеси навреме.