на живо

Южнокорейците станаха мексиканци по футболни заслуги (ВИДЕО)

Победата над Германия скрепи дружбата между двете страни

Reuters

Футболът може всичко! Дори да скрепи във вечна дружба две страни, които нямат много общо помежду си, освен, че са в една група на световното първенство в Русия!

Става дума за Мексико и Южна Корея. След мачовете вчера (27 юни) стана ясно, че северноамериканците все пак ще играят на осминафинал, въпреки загубата с 0:3 от Швеция. Причината е изненадващата победа на азиатците над актуалния шампион Германия.

След края на двата мача от група шест на първенството, хиляди мексиканци излязоха да празнуват по улиците в родината си. Кулминацията на тържествата бе пред... посолството на Южна Корея. 

Тълпа от щастливи фенове на осминафиналистите със сомбрера огради сградата и започна да скандира "Корейци, братя, вие вече сте мексиканци!". 

Снимка: Reuters

Отвътре излязоха официалните представители на мисията, които благодариха за честта, а след това се присъединиха към феновете, облякоха мексикански тениски и бяха понесени на ръце. 

"Днес между мексиканците и корейците няма различия", заяви генералният консул Бьон Ин Хан.

Той сподели, че мексиканските служители в посолството са плакали от радост след класирането.

По улиците в Мексико се пееха песни, танцуваше се и се лееше текила. Генералният консул също е почерпен с традиционната местна напитка.