на живо

Кабинетът отпусна 1,5 млн. лева за нова зала за художествена гимнастика (ВИДЕО)

"Всички обичат да се снимат, а за работа мераклиите са малко", каза Бойко Борисов

Ладислав Цветков

Нова зала за художествена гимнастика ще бъде построена до края на 2019 г., след като на последното за годината заседание на Министерски съвет официално бяха отпуснати 1,5 млн. лева за изграждането на съоръжението.

"Честита Коледа, весели празници! Имаме още едно обещание за годината, да си изпълним и него!", откри заседанието министър-председателят Бойко Борисов и след това пристъпи веднага към 10-а точка от дневния ред.

Залата ще се намира на 10 метра от сегашната постройка, в която се подготвят гимнастичките от националния отбор по художествена гимнастика, в близост до стадион "Раковски" в София.

Снимка: Ладислав Цветков

Плановете на Министерството на младежта и спорта са залата да бъде открита до края на 2019 г. В нея трябва да има още два килима за подготовка.

"Днес е исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният отбор. Години наред сме мечтали да имаме зала, която да може да побере всички национални гарнитури, да можем да тренираме така че успехите ни не само да продължават, но и да стават по-големи", заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Снимка: Ладислав Цветков

Тя и момичетата от националния отбор подариха на Бойко Борисов златна топка с автографите на всички родни представителки на килима.

"Всички обичат да се снимат, а когато трябва да се построи зала и върши работа, мераклиите са малко", завърши точката от дневния ред министър-председателят, преди представителите на Кабинета да продължат по дневния си ред.

Снимка: Ладислав Цветков