на живо

Къде би отишъл Меси, ако напусне "Барса"

Три са най-вероятните дестинации

Reuters

Гръмката новина, че Лионел Меси иска да напусне "Барселона", постави в стартова позиция три клуба, които ще направят всичко възможно, за да го привлекат - "Интер", "Манчестър Сити" и "Пари Сен Жермен".

След близо две десетилетия на "Камп Ноу", 33-годишният аржентинец все още е в топ форма и продължава да представлява основна заплаха пред противниковата врата.

"Интер"

Италианският гранд, и най-вече китайските му собственици, мечтаят за Меси от доста дълго време. Според "Гадзета дело Спорт" "нерадзурите" са готови да извадят за него 260 млн. евро.

Снимка: Reuters

В клуба вярват, че аржентинецът ще ги изстреля на върха в Серия "А" - пред "Ювентус" на Кристиано Роналдо.

И все пак на Меси няма да му бъде лесно да отиде на Апенините и да се опита да пренесе съперничеството си с португалеца от Ел Класико в Дербито на Италия.

Бащата на Меси вече си купи къща в Милано - в района Порта Нова, който е сред най-хубавите в града.

"Манчестър Сити"

През последните години "Сити" е синоним на Пеп Гуардиола. Треньорът, при който според специалистите Меси е играл най-добрия футбол в кариерата си.

Английският тим е сред малкото отбори, които могат да си позволят финансовите параметри по трансфера на аржентинеца. Според британските издания, на "Етихад" само чакат зелена светлина от футболиста.

Снимка: Getty Images

"Гражданите" отчаяно искат да спечелят Шампионската лига. Меси знае как да ги изведе до края на пътя, а допълнителен бонус е, че в отбора ще се събере с един от най-близките си приятели - Серхио Агуеро.

"Пари Сен Жермен"

Френският шампион е другият отбор, който е готов на всичко за Лионел Меси. Парижани, които останаха в сянката на "Байерн" в Шампионската лига, си имат Неймар и Килиан Мбапе. Бразилецът може да помогне за убеждаването на аржентинеца, тъй като Меси много иска пак да си партнира в атака с бившия си съотборник.

Твърди се, че проваленият опит на "Барса" да си върне Неймар миналото лято е било първото нещо, което издразнило 33-годишната звезда.