на живо

Къде е Кубрат Пулев? (ОБЗОР)

Американските власти нямат информация българинът да е в САЩ

Къде е Кубрат Пулев? (ОБЗОР)

На фона на боксовото зрелище между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, името на Кубрат Пулев отново се появи в медиите у нас и в САЩ. Този път не става дума за негов успех на ринга или предстоящ мач, а за... визата му.

Часове след като Тайсън Фюри победи с технически нокаут в седмия рунд Уайлдър, журналистът Майк Копинджър написа в "Туитър", че Кобрата не е присъствал на мача в Лас Вегас, тъй като е бил депортиран обратно в България заради неуредици с визата му, докато се е опитвал да се качи на самолета от Чикаго за Лас Вегас.

В телефонен разговор с репортер на bTV самият Пулев призна за леки неуредици, като увери, че те вече са оправени и той е в САЩ.

Граничните власти в страната отвъд Океана дадоха повече информация по случая, като разясниха, че българският боксьор е опитал да влезе на американска територия с туристическа виза, но в разговор с техен представител е заявил, че има намерение да промотира боксовия си мач и да получи приходи от това. 

За подобна дейност обаче се изисква "бизнес виза", която се дава на хора с изключителни постижения в сферата на науката, спорта, бизнеса, изкуството. 

Кобрата спомена още веднъж казуса и в публикация в социалните мрежи. Той отново увери, че проблемите са преодолени. 

bTV потърси за разяснение граничните власти на САЩ отново, а от там заявиха, че нямат информация боксьорът да е на територията на страната.