на живо

Къде се намира дворецът на Джокович? (СНИМКИ)

Къщата на тенисист номер 1 в света скоро ще бъде завършена

Reuters

С чисто сърце можем да определим Новак Джокович за цар на тениса. След 17 титли от Големия шлем и стотици седмици като номер 1 в света (точно 293)... Просто му отива!

И като всеки цар, и той трябва да има дворец.

По принцип Джокович и семейството му живеят в Монте Карло, когато не обикалят света заради участията му в турнири. Но знаем, че той е силно привързан към родината си. Така че в Сърбия от няколко години кипи усилен труд по строеж на нов дом, който трябва да приюти тенис звездата след края на знаменитата му кариера. 

Джокович ще се настани в истински палат със страхотна гледка към живописното Павловачко езеро. То се намира в административната област Войводина, на около 70 км на северозапад от Белград и на 30 км от Нови Сад. 

Тази област е една от най-красивите в Сърбия. В близост е националният резерват "Фрушка гора", както и река Дунав.

Строежът на новия дом на Джокович започна през 2016 г. Тъй като тенисистът е зает да печели мачове и трофеи, баща му Сърджан приема присърце работата и често наглежда работниците. 

Най-вероятно за него, както и за майката на Ноле - Дияна, ще има място в къщата. А тя е огромна! На два етажа, с панорамни прозорци, с огромна тераса, с басейн.

Джокович ще се радва на спокойствие и тишина, тъй като в близост няма други постройки. Е, през уикендите със сигурност към къщата ще валят любопитни погледи. Павловачкото езеро е предпочитана дестинация за любителите на риболова и те често засядат на брега.

Местните обясняват, че любимият на всички сърби тенисист е "повлякъл крак". След като стана ясно, че Джокович строи къща наблизо, заваляха офертите за купуване на земи в региона.

Най-близкото село се казва Павловци. От края му до самото езеро разстоянието е 300 м. Сръбският тенисист е платил асфалтирането на пътя до там.

"Страхотен човек е. Много е добър. Тук не ни интересува с какво се занимава", казват местните, които се срещнаха лично с него през 2017 г.

"Веднъж сме го виждали. Нормално момче. За нас е чест, че е решил точно до нашето езеро да живее. Винаги е добре дошъл на по кафе", канят го в съседното село.