на живо

"Кадис" взе скалпа и на "Барселона"

Кошмарът за каталунците продължава

Reuters

Отборът на "Кадис", който преди месец победи изненадващо "Реал" Мадрид, взе скалпа и на "Барселона" след успех с 2:1. Така непретенциозният тим излезе на пета позиция в Ла Лига, докато каталунците продължават неубедителното си представяне. Те остават на седмо място и са на 12 точки от върха.  

"Барса" взе инциативата в началото, но въпреки това в 8-ата минута домакините стигнаха до корнер и след изпълнението му поведоха в резултата след гол на Алваро Хименес. 

Снимка: Reuters

До края на полувремето се играеше почти изцяло в половината на "Кадис", а пропуски за каталунците направиха Мартин Брайтуайт и Лионел Меси, който в 42-ата минута опита да вкара директно от поредния корнер, но вратарят Ледесма успя да избие над гредата.

В 57-ата минута Жорди Алба получи топка в наказателното поле, опита ниско центриране, а топката се отклони от крака на Алкала и влезе в мрежата за 1:1.

Снимка: Reuters

В 63-ата минута обаче защитата на каталунците направи безобразна грешка. Жорди Алба изпълни тъч, връщайки назад към Клеман Лангле, който не успя да овладее и разчиташе на Марк-Андре тер Стеген да поправи грешката му. Алваро Негредо изпревари германския страж и след това с лекота се разписа на опразнената врата за 2:1.

До края на мача "блаугранас" опитаха всичко по силите си да изравнят, но вратарят на домакините Ледесма не се пропука.