на живо

Как Бербатов срещна един от идолите си на летището?

И колко срамежлив е българинът?

Getty Images

Когато си играл в "Манчестър Юнайтед", "Тотнъм", "Фулъм", "Байер" Леверкузен и "Монако" очаквано си се превърнал в идол на хиляди! Димитър Бербатов може да се похвали с това. Но и той, както и младите футболисти, тръгнали по неговите стъпки, е имал на кого да се възхищава и от кого да "краде занаят".

Един от тези негови идоли и бразилецът Роналдо, който неслучайно носи прякора Феномена! В края на 20-и и началото на 21-и век той радваше милионите си фенове със страхотна игра, която помогна на Селесао да спечели два пъти световното първенство - 1994 и 2002 г. Роналдо игра в ПСВ, "Интер", "Милан", "Барселона" и "Реал" Мадрид. В колекцията си той има Купа на носителите на купи, Купа на УЕФА и титла на Испания. Няма да забравим да споменем и двете му награди "Златна топка". 

Та един ден двамата - Бербатов и Роналдо, се срещнаха на летището в Мюнхен! 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dimitar Berbatov (@berbo9)

За това събитие разказа българинът в своя профил в социалните мрежи. 

"Хора, една интересна история. На този ден (6 януари) през 2014 г. бях на летището в Мюнхен, сменяйки полети, вършейки работа, слушайки "2pac". 

И кого виждам да се задава срещу мен? Да, Феномена Роналдо. Крачи през летището, а хората не го забелязват. Помислих си, че са луди да не видят един от най-добрите футболисти в историята. Когато спрях да мисля за това, започнах да правя планове как да се снимам с него или да го поздравя... Знаете, срамежлив съм... Но събрах смелост, приближих се до него, поздравих го, помолих го да се снимаме. Той е много мил човек и, както виждате, нямаше против.

Мисля, че не знаеше кой съм аз, но няма значение. Направи ме щастлив.

Всеки си има идоли. Феномена е един от моите герои!", разказа Бербатов.

Снимка: Lap.bg

Още преди 5 години българинът публикува снимката с Ронладо в социалните мрежи. Тогава той написа "Среща с един от най-добрите за всички времена".

От тогава Бербо натрупа солидна аудитория, а новата му публикация има над 76 хил. харесвания до момента.