на живо

Как БФС призна, че Борислав Михайлов не е президент

Интересна ситуация

След 558 дни отсъствие Борислав Михайлов реши да оттегли оставката си като президент на Българския футболен съюз (БФС) и заяви, че отново поема юздите в родния футбол. Все още обаче той не може да бъде обявен за шеф на централата.

Агенцията по вписванията отказа да го върне на стария му пост, а ФИФА и УЕФА поискаха обяснение за странната ситуация с оставката.

Въпреки неяснотата кой всъщност трябва да дърпа конците в БФС, в няколко свои новини официалният сайт на централата представи Михайлов като президент. Но снощи това се промени.

Снимка: Lap.bg

Преди контролата на "лъвовете" със Словакия на 1 юни националният ни отбор бе посетен от легендата Франц Бекенбауер. В информацията за това в сайта на БФС като президент на БФС се споменава не Борислав Михайлов, а Михаил Касабов, който изпълняваше длъжността в отсъствието на бившия вратар.

"Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер изненада приятно българската делегация в Австрия в навечерието на контролната среща със Словакия - пише в официално съобщение на сайта на БФС. - Кайзера пристигна в базата на "лъвовете" по покана на и.д. президента на БФС Михаил Касабов и пожела успех на българския отбор в предстоящите приятелски двубои.

Както е известно, Касабов и Бекенбауер са в близки отношения от дълги години, а двукратният световен шампион никога не пропуска възможност да покаже приятелското си отношение към България и българския футбол."

Снимка: Lap.bg

На 5 май Агенцията по вписванията отказа да впише Борислав Михайлов обратно като президент на БФС. Причината е, че "уставът не допуска процедура по оттегляне на оставката".

Агенцията по вписванията посочи, че бронзовият медалист от световното първенство в САЩ вече е отписан като президент и няма процедура, при която да се върне на поста по този начин. Това означава, че към момента на поста президент остава временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов.

Бе отменен и извънредният конгрес на БФС, който бе насрочен за 25 юни, заради оттеглената оставка от страна на Михайлов.

От БФС пуснаха жалба срещу отказа за вписване на Михайлов като президент, но решението вероятно ще отнеме месец-два.