на живо

Как Коби се "появи" на Оскарите? (ВИДЕО)

Спайк Лий носеше специален смокинг на червения килим

Церемонията по раздаването на филмовите награди "Оскар" е едно от най-чаканите събития в целия свят. Тази година тя се състоя дни, след като от този свят след катастрофа с хеликоптер си отиде голямата баскетболна звезда Коби Брайънт, заедно с дъщеря си Джиана-Мария и още 7 пътници в летателната машина.

За това съвсем очаквано на церемонията почетоха паметта му. 

Снимка: Reuters

Но преди всички да заемат местата си в "Долби тиътър", режисьорът Спайк Лий привлече вниманието на червения килим със специалния си смокинг, посветен на Коби. Той беше в лилаво и жълто - цветовете на "ЛА Лекърс", а на реверите му грееше номер 24, който баскетболистът носеше по време на знаменитата си кариера. Такъв имаше и на гърба му. 

 
 
 
View this post on Instagram

Da Lee’s Are In Da House.

A post shared by Spike Lee (@officialspikelee) on

"Той ще ни липсва на всички", каза Лий, който през 2009 г. представи документалния си филм за Брайънт: "Kobe Doin’ Work".

Снимка: Reuters

Лий беше комбинирал елегантния смокинг с кецове. Така той излезе на сцената, за да връчи наградата за най-добър режисьор за 2019 г. на Пон Джун-хо.

Снимка: Reuters

Самият Коби е носител на "Оскар" за най-добър късометражен анимационен филм през 2018 г. за "Скъпи баскетбол". За това той намери място в традиционната част от церемонията в която се отдава почит на големите актьори и режисьори, загубили живота си през последните 12 месеца.

Присъстващите и зрителите на церемонията видяха снимка на баскетболиста, докато голямата победителка в церемонията за раздаване на музикалните награди "Грами" - Били Айлиш, изпълняваше песента на "Бийтълс" "Yesterday".

Тя беше придружена с цитат на Коби: "Животът е твърде кратък, за да губиш кураж. Трябва да продължиш да се движиш. Да вървиш напред".