на живо

Как Роналдо и Фиго почетоха Коби с еднакви постове

Потребителите в "Туитър" се възмутиха от странната ситуация

Светът още е в шок от трагичната смърт на Коби Брайънт, дъщеря му и още седем души в катастрофа с хеликоптер в Калифорния. Минути след като ужасната новина беше потвърдена, звездите от спорта започнаха да изразяват скръбта си с постове в социалните мрежи.

Две от публикациите обаче доведоха до странен казус.

Иконите на португалския футбол - Кристиано Роналдо и Луиш Фиго - изразиха съболезнованията си с еднакви публикации в "Туитър".

Първо постът се появи в профила на Кристиано, като текстът бе илюстриран с черно-бяла снимка на Брайънт. "Толкова е тъжно да науча съкрушителната новина за смъртта на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана. Коби беше истинска легенда и вдъхновение за мнозина. Изразявам съболезнования на семейството и приятелите му, както и на семействата на всички, които загинаха в катастрофата. Почивай в мир, легендо!"

Три часа по-късно идентично съобщение бе публикувано в профила на Фиго. Разликата се състои единствено в избраната снимка, на която бившият футболист позира заедно с покойния американски баскетболист.

Много потребители се възмутиха от необичайната ситуация и предположиха, че Роналдо и Фиго използват услугите на една и съща агенция за развитие на профилите си в социалните мрежи. Други са убедени, че Луиш просто е плагиатствал, като е копирал поста на своя сънародник.  

Тагове: