на живо

Какво обеща Русев през лятото: Титла сега! Козирка - до Нова година (ВИДЕО)

След ударните встъпителни думи - пълен провал

Какво обеща Русев през лятото: Титла сега! Козирка - до Нова година (ВИДЕО)

Гръмовно. Така прозвучаха първите думи на Спас Русев като собственик на "Левски" през лятото. Малко след като бизнесменът получи акциите на Общото събрание през август, той посети стадион "Георги Аспарухов" и се срещна със служителите и футболистите. Тогавашният финансов директор Константин Баждеков го посрещна с фланелка с емблематичния номер 9 и името на Русев.

"Всичко различно от шампионската титла е провал. Не утре, не вдругиден, а сега. Амбициозен човек съм и за първи път влизам в нещо толкова обществено. Това означава, че трябва да успея, защото имам някаква репутация".

Обещанията далеч надхвърлиха спортно-техническите параметри. "До Нова година слагаме козирка на сектор „А“ и ново табло. Таблото ще излъчва повторенията от головете и хубавите положения в срещите. Декември ще съм по-запознат със спортно-техническата част. Екипът, който работи в тази сфера, ще каже какво трябва да се направи. Няма да вземам техните функции, но тогава ще е времето, когато ще освежим, за да продължим доброто представяне на отбора."

Към днешна дата, когато официалното оттегляне на Русев изглежда въпрос на часове, ситуацията е следната: "Левски" изостава на 10 точки зад "Лудогорец" и очевидно ще трябва да се бори за второто място с ЦСКА. Привлечените през зимната пауза нови футболисти не впечатляват с нищо, а тимът загуби първия си пролетен мач с 0:1 от "Пирин" с отчайваща игра. Козирката на сектор "А" е мираж, а наскоро Русев бе категоричен, че тя ще бъде поставена едва когато разходите по нея не представляват тежест за клуба.

На Общото събрание в понеделник ръководството се похвали, че дълговете са редуцирани, но сумата е над 18 млн. лв.