на живо

Какво очаква "Лудогорец" в Европа? Гледайте жребия за Лига Европа по bTV Action!

Как ще бъдат разпределени отборите в групите на втория по сила европейски клубен турнир? Отговорите в 13:00 ч.

Lap.bg

Два български отбора ще радват родните футболни фенове с изявите си в европейските клубни турнири поне до декември! След като стана ясно, че "Лудогорец" ще играе в Лига Европа, вчера (26 август) ЦСКА сътвори мечтаното чудо и отстрани "Виктория" Пилзен, за да си осигури място в групите на най-новия турнир на УЕФА Лигата на конференциите. 

Днес (27 август) ще разберем срещу кои съперници ще се изправят двата тима. Гледайте пряко по bTV Action от 13:00 ч. жребия за груповата фаза на Лига Европа. В 14:30 ч. стартира определянето на четворките в Лигата на конференциите. 

За шеста поредна година "Лудогорец" ще участва в групи на европейски клубен турнир. През сезон 2016/2017 тимът игра в Шампионска лига, а от тогава не пропуска да се класира за четворките в Лига Европа. 

Снимка: Lap.bg

Разградчани не успяха да преодолеят шведския "Малмьо" в плейофите на най-силния европейски клубен турнир, но това им даде възможност да бъдат сред тимовете в Лига Европа. 

32 отбора очакват да научат с кой ще си съперничат от 16 септември до 9 декември 2021 г. 12 от тимовете влизат в групите по право (отбори от първенствата на Испания, Англия, Италия, Германия, Франция, Португалия и Русия), 10 са отпадналите от пресявките за Шампионска лига (в това число "Лудогорец"), а други 10 преминаха през квалификациите за този турнир. 

Снимка: uefa.com

Ето и разпределението по урни в Лига Европа:

Урна 1: "Олимпик" Лион, "Наполи", "Байер" Леверкузен, "Динамо" Загреб, "Лацио", "Олимпиакос", "Монако", "Спортинг" Брага;

Урна 2: "Селтик", "Айнтрахт", "Цървена звезда", "Лестър", "Глазгоу Рейнджърс", "Локомотив" Москва, "Генк", ПСВ Айндховен;

Урна 3: "Олимпик" Марсилия, "ЛУДОГОРЕЦ", "Уест Хям", "Реал Сосиедад", "Бетис", "Фенербахче", "Спартак" Москва, "Спарта" Прага;

Урна 4: "Рапид" Виена, "Галатасарай", "Легия" Варшава, "Мидтиланд", "Ференцварош", "Щурм", "Брьондби", "Антверпен";

Разпределението е спрямо коефициента на съответния отбор в ранглистата на УЕФА. 

Директно към 1/16-финалите в турнира продължават победителите в групите. Отборите на вторите места ще играят плейофи срещу третите тимове в четворките на Шампионска лига. Всички трети се отправят към елиминациите на Лигата на конференциите, а завършилите на последните места - отпадат от европейските клубни турнири. Финалът е на 18 май в Севиля.