на живо

Какво реши Николай Гигов за Локомотив (София)?

Бизнесменът е начело на "железничарите" от 21 години

БГНЕС

Днес бе денят, в който се очакваше Николай Гигов да обяви решението си дали ще продължи да бъде собственик на Локомотив (София). Според повечето информации бизнесменът е бил готов да напусне клуба, след като лицензионната комисия към БФС не даде лиценз на отбора за участие в европейските турнири и "А Група".

Към момента обаче Гигов отлага решението си, а причината почти сигурно е идеята на ръководството да контактува директно с лицензионната комисия към УЕФА в отчаяния си опит да се сдобие с лиценз за Европа и България. Има вариант представител на клуба да пътува до Нион в сряда за евентуална среща със съответната комисия, а нужната документация вече е подготвена.

Гигов е начело на "червено-черните" от 21 години, но в последните няколко сезона изпитва огромни затруднения в издръжката на клуба. През изминалата кампания финансовата ситуация при "железничарите" бе по-стабилна, а това повлия и на представянето на отбора, който завърши шампионата на трето място в класирането.

Провалът при лицензирането обаче е обезкуражил Гигов да продължи да налива средства, чиято възвращаемост на практика е нулева.