на живо

Какво става с Меси, когато види английски отбор?

Оказва се, че аржентинецът е по-ефективен срещу Голямата шестица от някои футболисти на Острова

Reuters

Лионел Меси има 600 гола в клубната си кариера. Това е безспорен факт! 

След победата с 3:0 над "Ливърпул" обаче всички се питаме: Защо звездата на "Барселона" се държи така срещу английските отбори?

Как? Ами голмайсторски!

Статистиката на Меси сочи едно - той има 26 гола в 33 мача срещу Голямата шестица на английския футбол или иначе казано "Арсенал", "Челси", "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм". Преди срещата с мърсисайдци головете му бяха 24. 

Така Меси се нарежда доста напред в тази класация. Общо взето той изостава само от Серхио Агуеро от "Сити" (43 гола) и Джейми Варди от "Лестър" (29 гола), а с Еден Азар от "Челси" са с еднакъв брой попадения, що се отнася до все още активните футболисти.

Как се разпределят головете на аржентинеца?

"Арсенал" е най-любимата жертва на Меси - 9 гола в 6 мача. Срещу "Челси" той има 3 попадения в 10 срещи, срещу "Сити" е 6 от 6, а срещу "Юнайтед" - 3 попадения в 6 мача. "Тотнъм" и "Барса" играха в една и съща група в турнира и резултатът беше 2 гола в 2 мача. 

Вчера (1 май) Меси за първи път напусна терена като победител срещу "Ливърпул", като статистиката е ясна - 3 мача и 2 гола.

Звездата на "Барса" има реалният шанс да се изкачи още по-нагоре в класацията след реванша на "Анфийлд" на 7 май.