на живо

Калейн: Направих всичко, което зависеше от мен (ВИДЕО)

Гимнастичката зае две пета места във финалите на топка и обръч на световното първенство в Баку

България остана без медал във финалите на топка и обръч на световното първенство по художествена гимнастика, след като Боряна Калейн се класира пета и на двете съчетания.

Родната грация направи всичко, което зависеше от нея, изигравайки страхотно съчетание с обръч. Въпреки това съдиите й отредиха 21.400, с две десети по-малко от квалификацията, в която нашето момиче допусна неточности.

"Аз нямам какво да коментирам, това не е моя работа. Каквото зависеше от мен, го направих", каза Калейн след състезанието. 

Щабът ни реагира веднага на ниската оценка, подавайки контестация, която обаче беше отхвърлена. И все пак – и треньори, и ръководство поздравиха Боряна за представянето й. На топка Калейн отново игра силно и заслужи оценка от 22.100.

"За мен най-важното е, че си изиграх съчетанията. Наистина съм много доволна, защото всичко съм си го изиграла така, както наистина мога. Надявам се – имам още, дай Боже, още 8 пъти да играя, всичко да е наред." 

Първа, втора и трета на обръч се наредиха съответно – Селезньова от Русия, Ашрам от Израел и другата рускиня Дина Аверина. На топка първа и втора са сестрите Дина и Арина Аверини, а трета Ашрам.

Другата българска представителка - Катрин Тасева, не намери място във финалите на първите два уреда. В квалификацията на топка Тасева допусна грешка и получи 19.500.

Днес надпреварата продължава с квалификацията на бухалки, в която ще се включи и капитанът на тима ни Невяна Владинова.