на живо

Към Купата на краля с 57-годишен автомобил (ВИДЕО)

Фенове на "Валенсия" ще пропътуват 654 км с причудливата кола, за да подкрепят тима

"Барселона" може да има своите звезди и статута си на фаворит във финала за Купата на краля, но феновете на "Валенсия" ще им противостоят със страст и... 57-годишен автомобил!

За първи път в своята история "Валенсия" ще играе на финал в турнира! И това е достатъчно добър повод за привържениците да мечтаят и да са оптимисти. Именно този плам движи към Севиля, където ще се играе важният мач, Санти Рага и Начо Мачанкосес. 

Мачът може да гледате пряко по bTV Action от 21:30 ч. в събота (25 май).

Двамата са истински хит в интернет, а причината е на 57 години! На точно толкова е причудливият "Сеат" 600. С него двамата се придвижват през всичките 654 км от Валенсия до стадион "Бенито Виямарин" в Севиля.

Санти и Начо разказват, че автомобилът е изключително икономичен, но има един минус - трябва да спират на всеки 90 км, за да не прегрее.

"Тръгнахме заредени с много търпение, оптимизъм и ентусиазъм към финала. Преди година си казахме, че, ако "Валенсия" стигне финал, ще тръгнем със "Сеат" 600. Тогава нищо не беше сигурно - нито финалът, нито автомобилът. Купихме го, ремонтирахме го и когато стана ясно, че ще играем на финал, дори не се поколебахме!", разказа те пред "Ас".

Автомобилът е изрисуван специално за случая. Има си емблема на "Валенсия", както и имената на всички играчи от настоящия тим и най-ярките звезди през годините. Това е дело на художникът Хосе Луис Платеро.

Двамата потеглиха в 9:00 ч. сутринта местно време от Валенсия и вече са в очакване на финала между "Барселона" и "Валенсия", който може да гледате пряко по bTV Action от 21:30 ч. в събота (25 май).