на живо

Към Мондиала с... трактор и куче (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

70-годишен германец 10 дена се тътри към Русия, за да подкрепя Бундестима

Бавно и с постоянство. Така се пътува 10 дена с трактор от Германия за Русия, където ще се проведе световното първенство по футбол.

В 21-ви век, разбира се, има и по-бързи начини за придвижване, но не и за ентусиаста от Пфорцхайм, провинция Баден-Вюртемберг - Хуберт Вирт. За да се добере до мачовете, които чака от 4 години насам, 70-годишният фен реши да използва... трактор. И по-точно произведената през 1936 г. машина "Ланц Булдог", която развива не повече от 30 км/ч.

За него е закачено нещо, наподобяващо... бъчва. В това ремарке Хуберт спи и си почива от изтощителното и дълго пътуване. "Здравей, Москва!", гордо стои върху возилото и носи оптимизъм, че пътуването все пак ще завърши.

Компания на футболния запалянко прави кучето му Хекс. 

Снимка: Reuters

"На границата с Беларус бяха шокирани и не знаеха как да реагират. Не съм с кола, автобус или камион, но документите ми са изрядни и затова ме пуснаха", разказва Вирт.

Той се превръща в истинска атракция за хората в малките градчета, през които минава. Това е и причината той да бъде спрян от беларуските полицаи. При проверката обаче германецът не бил глобен. Напротив - те му предложили да му платят таксата за качване на магистрала.

Снимка: Reuters

"Първо не знаехме как да реагираме. Все пак това е трактор, а не кола. Документите му обаче са изрядни!", обясни полицаят Сергей.

След като историята му стана известна, футболната общност стиска палци приключението на Вирт да завърши в неделя (17 юни) и той да паркира своя "Булдог" пред стадиона, на който ще играят Германия и Мексико.