на живо

Камъни, метли и алкохол: пияни състезатели по кърлинг вилнеят на състезание

Канадците бяха дисквалифицирани от турнир заради "непристойно държание"

Getty Images

Знаете ли какво е кърлинг? Това е един спорт, който се практикува на пързалка, а целта е гранитният камък на отбора да попадне възможно най-близо до центъра на концентричните окръжности. 

Представете си колко концентрация и стабилност се изисква, за да може да постигнеш добър резултат на ледена писта, дълга 44,5 м! 

А сега прибавете към тази комбинация няколко чашки алкохол, високи промили и готови на всичко канадци. Резултатът е един - нецензурни думи, счупени метли и... дисквалификация.

Това се случи на турнира "Ред Диър Кърлинг Класик" в Канада, а "герои" на случката са олимпийският шампион от Сочи Райън Фрай и съотборниците му - Джейми Ко, Крис Шиле и ДиДжей Кидби.

Снимка: Getty Images

Четиримата се почерпили здраво преди да излязат на пързалката. Те използвали нецензурни думи, отправени към съперниците си във финала. С просто око станало ясно, че те не са в състояние да участват в каквато и да е спортна дейност. За това били пратени в съблекалнята.

"Шоуто" продължило и там - отборът оставил зад себе си пълен хаос, счупени метли (четките, които състезателите използват) на конкурентите и накрая - дисквалификация за "неприлично поведение".

"Никой не искаше да ги гледа такива. Те прекрачиха границата. Другите отбори се оплакаха, че нещата им са били ритани и разхвърляни в съблекалнята", коментираха организаторите на турнира.

След случая Фрай и съотборниците му се извиниха в социалните мрежи.

"Поведението ни бе резултат от грешни решения. Сега ще поемем вината за това. Извинявам се на всички за моите действия", написа олимпийският медалист.

Тагове:

Кърлинг