на живо

Камбуров качи "Берое" на четвърто място

Старозагорци с минимален успех при гостуването си на "Пирин" в Благоевград

Lap.bg

"Берое" победи с 1:0 като гост "Пирин" в среща от 16-ия кръг в Първа лига. Единственото попадение в мача вкара Мартин Камбуров в 85-ата минута, а с успеха старозагорци събраха 27 точки и се изкачиха на четвърто място във временното класиране. "Пирин" остава на 12-ото място с 13 точки.

Домакините държаха инициативата в началото на мача, но интересни положения пред двете врати липсваха. В 24-тата минута Станислав Костов пробва удар от разстояние, който премина над напречната греда.
В 29-ата минута Аймен Суда проби отляво и опита да намери Димитър Благов, но Камен Хаджиев се намеси решително.

Карлос Охене с атрактивен удар с пета в 34-тата минута прати топката в страничната греда на вратата пазена от Благой Макенджиев.

"Берое" пропусна нов добър шанс в 43-тата минута, когато лошо изчистена топка попадна в Марко Адамович, но той стреля право в ръцете на Макенджиев.

Две минути след подновяването на играта Педро Еуженио стреля от добра позиция, но Макенджиев отново се справи.

В 58-ата минута Костадин Ничев можеше да изведе "Пирин" напред в резултата. След центриране от корнер той бе оставен непокрит и отправи удар, който бе спасен от Душан Перниш.

В 70-ата минута гостите от "Берое" имаха претенции за дузпа, след като Карлос Охене падна в наказателното поле на "Пирин", но главният съдия Станислав Ставров подмина ситуацуята.

"Берое" бе на сантиметри от гола в 84-тата минута, когато резервата Сержиу Негруц навлезе в наказателното поле и намери непокрития Мартин Камбуров, но ударът на нападателя се отби от вратаря Макенджиев и излезе в корнер. От последвалото изпълнение обаче "заралии" откриха резултата, след като топката стигна точно до Камбуров, кой с плътен удар с десния крак вкара за 1:0.