на живо

Камбуров се завърна в "Берое" с голове 247 и 248 в елита

Старозагорци победиха "Ботев" Враца на замръзнал терен

Lap.bg

Нападателят Мартин Камбуров вкара двете попадения за новия си-стар тим "Берое" в среща от 17-ия кръг на Първа футболна лига. Старозагорци победиха "Ботев" Враца с 2:1 като гост.

Камбуров се доближи само на 5 попадения от рекорда на Петър Жеков за най-много голове в елита на родния футбол. Играчът на "Берое" вече има 248 попадения, докато легендата на ЦСКА е с 253!

40-годишният Камбуров беше картотекиран в тима на старозагорци няколко часа преди мача. Той се завърна в отбора, след като прекара няколко месеца в ЦСКА 1948.

Условията за футбол във Враца не бяха добри. Теренът беше замръзнал, което принуди гостите да си закупят нови бутонки от близкия магазин в града. В "Ботев" Враца може да съжаляват, тъй като повечето възможности за гол бяха на тяхната сметка. 

Първото попадение на Камбуров падна в 13-ата минута. Той се разписа от дузпа, отсъдена, след като Ндиайе от "Ботев" го фаулира.

Домакините изравниха само 7 минути по-късно. Мартин Николов отбеляза първия си гол за врачани.

Снимка: Lap.bg

Последваха минути, в които футболистите на двата тима се редуваха да пропускат. Така се стигна до продължението, в което Камбуров отново се разписа. Той овладя топката на гърди и със задна ножица я прати във вратата.

След победата "Берое" е на пето място в класирането. "Ботев" Враца е в поредица от 6 загуби и е на 10-та позиция.