на живо

Камбуров: Това е най-важното ми постижение заедно с титлата с "Локомотив" (ВИДЕО)

Ветеранът подобри великия голов рекорд на Петър Жеков

Камбуров: Това е най-важното ми постижение заедно с титлата с "Локомотив" (ВИДЕО)

Нападателят на "Берое" Мартин Камбуров не скри радостта си от постигнатия рекорд. Ветеранът отбеляза своя гол №254 в родния футболен елит и измести легендата Петър Жеков от върха във вечната реализаторска листа.

Пред медиите Камбуров сподели, че това постижение се нарежда до спечелената шампионска титла с "Локомотив" Пловдив през 2004 г. и благодари на всички заедно и срещу които е играл до момента в дългата си кариера.

"Много съм щастлив, няма как да е иначе. Уникално постижение, уникален рекорд! Радвам се, че сега съм голмайстор №1 на "А" група за всички времена. Тук е моментът да благодаря на всички колеги, с които съм играл през годините, както и на тези срещу които съм се изправял, защото сме имали тежки сблъсъци, но са били мъжки единоборства.", започна Камбуров.

"Снощи гледах Джокович и Медведев. Беше емоционално и от двете страни. Джокович се чудеше какво да каже, мислел си е и за двата случая. Аз също мислех много какво ще кажа, но нямам думи. Просто в моята кариера, може би с титлата с "Локомотив" Пловдив, това ми е най-важното постижение."

"Бих посъветвал младите да обичат играта, да са всеотдайни, да са професионалисти, да дават всичко от себе си на терена.", каза още голмайсторът на "Берое".