на живо

Камбуров вкара юбилеен гол на бившия си тим

Четвърта поредна победа за "Берое"

Lap.bg

"Берое" постигна четвърта поредна победа в Първа лига, след като се наложи над "Локомотив" Пловдив с 2:0. Гаюс Макута и Мартин Камбуров осигуриха успеха, който изкачи "зелените" на 5-о място в класирането. "Локомотив" е трети.

За Камбуров това бе гол номер 230, а до рекорда на Петър Жеков му остават още 23 (б. ред. - Жеков има 253 гола в елита на България). 

Първата добра възможност бе за отбора на "Локо". След хубав извеждащ пас на Момчил Цветанов, капитанът Димитър Илиев опита да преодолее вратаря Душан Перниш, но опитният страж се справи с опасността. В 16-ата минута хората от щаба на домакините имаха претенции за игра с ръка на Цветанов, но съдията подмина ситуацията.

В 26-ата минута Димитър Димитров-Херо отново имаше претенции към рефера за игра с ръка на вратаря Илко Пиргов извън наказателното поле.

Натискът на "Берое" даде резултат в 36-ата минута, когато Гаюс Макута откри резултата. Новото попълнение получи топката на около 25 метра от вратата, стреля мощно и с помощта на горната греда наказа вратаря Пиргов. Само 4 минути по-късно "зелените" стигнаха до втори гол, този път от дузпа, предизвикана от вратаря на гостите.

Опитният страж не прецени добре излизането си и събори в наказателното поле Алиун Фол. Зад топката застана Мартин Камбуров, който нямаше проблеми и вкара за 2:0.

В 68-ата минута Димитър Илиев можеше да вкара, но паднал пред вратаря Перниш не успя да прати топката от 2 метра в мрежата.