на живо

Камерунски национал пристигна на проби в Черно море

На "Тича" очакват още двама нови

Камерунският национал Уили Овертум пристигна днес на проби в Черно море. 29-годишният атакуващ полузащитник ще се опита да впечатли старши треньора на варненци Никола Спасов в няколкодневни тестове.

Той за последно е играл в Зулте Варегем, но напуска елитния белгийски клуб през лятото и оттогава е без отбор.

Почти цялата си кариера досега 170-сантиметровият африканец е прекарал в Холандия. Той е бил част от съставите на Телстар, Хераклес и на АЗ Алкмаар, с който печели купата на страната през 2013 година и след това записва четири участия в Лига Европа.

В интервю за официалния сайт на Черно море Овертум заявява, че за първи път идва в България и не знае много за нивото на футбола тук. От играещия при варненци холандец Марк Клок той е разбрал, че в България хората са много гостоприемни и очаква да бъде приет добре. Камерунецът също така е готов да даде всичко от себе си за Черно море.
Днес варненци проведоха едно занимание на стадион "Младост". В него се включиха всички играчи, включително и Бакари и Георги Илиев, който след 2-годишно отсъствие отново ще носи капитанската лента.

Тази вечер на "Тича" се очакват още двама футболисти. Това са халфът Иван Вълчанов, който разтрогна договора си със Славия, и сърбинът Иван Маркович, който за последно игра в гръцкия Левадиакос.

21-годишният Маркович има опит в българския футбол. Той беше част от ЦСКА от зимата на 2014 до лятото на миналата година, като записа 12 мача и 2 гола за "червените" в "А" група.