на живо

"Камп Ноу" - нищо страшно за "Челси" (ВИДЕО)

Двама юноши на "Барселона" ще опитат да спрат каталунците

"Камп Ноу" - нищо страшно за "Челси" (ВИДЕО)

"Челси" се чувства комфортно, когато гостува на "Камп Ноу". За това говорят резултатите от последните 12 години. Статистиката показва, че лондончани си тръгват непобедени от митичния стадион в последните си 4 гостувания.

Всъщност и четирите мача завършват наравно. Само в един от тях - през 2009 г. - голове не падат. А подобен резултат тази вечер би класирал "Барселона" за 1/4-финалите.

В другите три мача "Челси" показва характер и успява да избегне загуба с голове след края на редовното време. Късни попадения на "Камп Ноу" бележат Франк Лампард от дузпа през 2006 г. в мач от 1/8-финалите, Дидие Дрогба в груповата фаза през същата година и Фернандо Торес в полуфинален двубой през 2012 г.

"Барселона" обаче се представя много силно на собствен терен в последните 5 години, през които тимът няма загуба на "Камп Ноу" в Шампионската лига. Каталунците са се прицелили в рекорда на "Байерн" Мюнхен от 29 поредни домакинства без загуба. Днес те могат да се доближат на 4 мача от това постижение.

Двама юноши на "Барселона" - Педро и Сеск Фабрегас, ще се опитат да спрат каталунците. Двамата се завръщат на "Камп Ноу" за първи път след трансферите в "Челси". Те имат общо над 470 мача и 140 гола за "Барса", както и немалък брой трофеи.

Тагове: