на живо

Кампъл реши англо-немския сблъсък в Шампионска лига

"Байер" Леверкузен победи "Тотнъм" с 1:0 в мач от група Е на турнира

"Байер" Леверкузен надви "Тотнъм" с 1:0 в двубой от група E на Шампионската лига. Мачът се игра пред над 85 000 зрители на митичния "Уембли". В герой за гостите се превърна словенският национал Кевин Кампъл, който стана автор на победното попадение.

Първата част не предложи много на зрителите, сред които беше и бившият национал на България Димитър Бербатов. "Байер" пресираше "Тотнъм" отлично и вицешампионът на Англия срещаше трудности с изнасянето на топката. Въпреки това "аспирините" не създадоха добри голови положения. Единственият по-сериозен шанс за немския тим се откри в 43', когато Хавиер Ернандес-Чичарито стреля от около 13 метра, но Ян Вертонген протегна крак в последния момент и отклони встрани от вратата на Йорис.

Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

В началото на втората част "Тотнъм" поиска дузпа за нарушение срещу Деле Али, но главният съдия Йонас Ериксон (Швеция) отхвърли претенциите на "шпорите". Атаката на домакините продължи с опасен шут на Кристиян Ериксен, който не бе далеч от откриване на резултата.

Последваха силни минути за "Байер". Тимът на Рогер Шмид можеше да поведе, но Ернандес пропусна две страхотни възможности в 61'. Първо изстрелът му бе блокиран, а впоследствие, при втория опит на мексиканеца, Йорис спаси на самата голлиния.

В 65' обаче "Байер" заслужено откри резултата. Арангис стреля, получи се рикошет, а топката попадна в Кевин Кампъл, който не сгреши - 0:1.

"Тотнъм" опита да избегне поражението, но не успя да притисне съперника. Все пак в 81' Ерик Дайър нацели гредата от пряк свободен удар. Последва и неточен шут на Бен Дейвис от над 25 метра. Твърде малко, твърде късно...

Така "Байер" измъкна трите точки в британската столица и измести "Тотнъм" от второто място в група Е. Германският тим е с 6 точки в актива си, а английският - с 4. Лидер остава "Монако", а на дъното е руският ЦСКА Москва, в чиито редици е Георги Миланов.

Тагове:

тотнъм байер