на живо

Кампания "#ПепВън" след провала на "Манчестър Сити"

Други фенове защитиха мениджъра, въпреки загубата от "Олимпик" Лион

Getty Images

Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола със сигурност изживя една от най-кошмарните вечери в кариерата си вчера (15 август). "Гражданите", които бяха считани за фаворит за спечелването на Шампионската лига, загубиха с 1:3 от "Олимпик" Лион и отпаднаха на четвъртфинал в турнира - за трети пореден път.

Феновете на тима очаквано бяха бесни, предвид огромните инвестиции и все така изплъзващият се трофей. За това в социалните мрежи беше подета кампания, означена с хаштага #ПепВън (#PepOut).

"Знам, че Пеп ни осигури някои добри спомени, но изхарчи толкова много, а все още не е решил проблемите в защита", беше един от доводите. 

Снимка: Twitter

"Не си нищо друго, освен плешив самозванец! Махай се от клуба ми!", заявява друг потребител на социалните мрежи.

Снимка: Twitter

"В "Барселона" имаше готов отбор, а в "Сити" изхарчи милиони и за какво? Накрая спечелихме Купата на Мики Маус!", ядосва се трети.

Снимка: Getty Images

Всъщност Гуардиола пристигна в "Майнчестър Сити" през 2016 г. Той успя да изведе тима до две шампионски титли на Англия (2018 и 2019 г.), както и до една Купа на страната (2019 г.).

Именно тези успехи припомнят от "опозицията" на движението.

"29 трофея за 11 години. 2 подобрени рекорда във Висшата лига (за най-много точки и за най-много поредни победи), през април майка му почина заради COVID-19. И вие искате този човек да бъде уволнен? Позор!", пишат от другия лагер.

Снимка: Twitter

"Феновете на "Сити", които искат Пеп да бъде уволнен, са луди. Забравиха ли за трофеите, които спечели, за играчите, които разви, за футбола, който те играят? Ако го махнат, клубът ще се превърне в поредния, който само привлича играчи за много пари. Като ПСЖ", недоволства друг.

Гуардиола всъщност е доста успешен мениджър в Шампионската лига. Докато бе начело на "Барселона", а след това и на "Байерн", испанският специалист класира отборите си на полуфинал в 7 от 7 случая.