на живо

Канада приземи волейболните национали (ГАЛЕРИЯ)

"Лъвовете" загубиха с 1:3 втората си среща във Варна

Българският национален отбор по волейбол загуби от Канада с 1:3 (25:27, 28:30, 25:21, 23:25) в мач от Световната лига, игран във Варна.

Ден след като победиха драматично световния шампион Полша, момчетата на Пламен Константинов не успяха да се справят с гостите от Северна Америка и не добавиха точки към актива си.

"Лъвовете" обаче не се оставиха да бъдат надиграни и поднесоха на препълнената зала "Конгресна" интригуващ двубой с много обрати.

Мачът започна точка за точка, а гостите дръпнаха едва в края на първия гейм за 18:16. Българите успяха да изравнят, но оставиха "кленовите листа" да вземат частта.

Снимка: Lap.bg

Вторият гейм също премина драматично и с много обрати в резултата. Двата тима редуваха предимството си до 22:22, а при 25:25 канадците успяха да разкъсат играта и концентрацията в нашия лагер с няколко прекъсвания за видеоповторения и смени, което се отрази и на крайния резултат в гейма.

Българският отбор като че ли се събуди в третата част и успя да поведе и да натрупа аванс, който не загуби до края. Основна роля за това имаше отличната атака на влезлия като резерва Розалин Пенчев.

Четвъртата част обаче отиде в актива на Канада. Волейболистите на Стефан Антига се поздравиха с трите точки от мача, след като не дадоха възможност на "лъвовете" да постигнат обрат.

Снимка: Lap.bg

Най-резултатен за България беше Цветан Соколов с 18 точки. Николай Николов добави 17.

За Канада Джон Перин отбеляза 24.

Утре тимът ни играе срещу олимпийския шампион Бразилия, който днес победи Полша.