на живо

Капело: Италия може да спечели Евро 2016

Специалистът хвали защитата на Конте

"Италия е претендент за трофея!"- отсече Фабио Капело.

Възпитаниците на Антонио Конте оглавяват групата си с две победи от 2 мача, като  стс сигурност ще завършат на първо място и след изиграването на последните срещи от Група Е. Този факт кара Фабио Капело да вярва, че "скуадрата" може да стигне още по-далеч в турнира.

"Ние сме много труден противник. Много сме скромни и организирани и очевидно имаме най-добрата защита на шампионата. Трябва да се внимава срещу нас, защото винаги може да отбележим от статично положение, но най-вече, защото е много трудно да ни бъде вкаран гол."

"Няма изявен фаворит в шампионата. Много отбори печелят, но не убедително. Тези неща често се случват в ранните фази на такива турнири. Важните мачове започват сега и тепърва ще става ясно, кои са наистина опасните отбори, претенденти за трофея."

"Нямаме големи звезди, но имаме най-здравата и най-добре организирана защита. Трудно се намират защитници като тези на Юве, които знаят какво правят и се движат в перфектна хармония. Не ни сравнявайте с Гърция от 2004, ние имаме много повече качество в състава!"