на живо

Капитанът на футболния „Черно море” ще играе в баскетболния Мач на звездите (ВИДЕО)

Гардът на „моряците” Станислав Цонков ще прескача автомобил в конкурса за забивки

Капитанът на футболния „Черно море” Георги Илиев и треньорът на „Черноморец” Балчик Георги Иванов – Геша се включват в баскетболния Мач на звездите. Те ще бъдат част от демонстративния мач "Аз обичам баскетбола", чиято цел е да повиши популярността на спорта с оранжевата топка сред подрастващите.

Събитието е от 16:30 часа в неделя в Двореца на културата и спорта във Варна, а лудата глава Велислав Вуцов ще дебютира като баскетболен треньор. Футболният специалист заема мястото на подалия оставка през седмицата наставник на „Черно море” Спас Натов. Билетите са по 5 лева и вече са в продажба.

„Това е 14-ото издание и осмо във Варна. За нас е важно да се връщаме във Варна винаги, когато можем, защото тук феновете обичат баскетбола и създават неповторима атмосфера”, заяви организаторът Стефан Августинов.

Бившият център на „Черно море” и „Спартак” Плевен и настоящ главен мениджър на летните кампове „Стар баскет” Саша Топчов разкри, че за пръв път у нас състезанието за умения ще се проведе като в НБА – на директна елиминация.

Участникът в конкурса за забивки и капитан на „моряците” Станислав Цонков пък се закани, че при изпълнението си ще прескочи автомобил. Нещо, което вече е правил в предишно издание на Ол Стар-а на варненска територия.