на живо

Капитанът на "Сити" напуска след 11 години и английския требъл

Венсан Компани не е обявил какво ще прави занапред

Reuters

След 11 години с фланелката на "Манчестър Сити", 4 шампионски титли на Англия, 4 Купи на страната и 2 на Футболната асоциация, капитанът Венсан Компани обяви, че ще напусне тима!

Съобщението за раздялата беше публикувано на официалните страници на клуба в социалните мрежи.

Компани беше капитан на "гражданите" и през настоящия сезон, когато тимът спечели шампионската титла и двете Купи у дома, постигайки требъл. 

Снимка: Reuters

33-годишният белгиец подписа с "Манчестър Сити" през 2008 г. Преди това той игра в "Андерлехт" и "Хамбургер".

През всички тези години той изигра 360 мача за шампионите, в които вкара 20 гола и направи 11 асистенции, а феновете го обожават!

"Колкото и съкрушително да е за мен, дойде времето да си тръгна. В какъв сезон се оттеглям само! Не чувствам нищо, освен благодарност. Благодарен съм на всички, които ме подкрепиха в това специално пътуване, в този много специален клуб. Спомням си първия ден, толкова ясно, колкото и последния. Спомням си безграничната доброто, която получих от хората на Манчестър. Никога няма да забравя как всички фенове на "Сити" останаха лоялни към мен в добри и особено в лоши времена. Срещу всички прогнози, вие винаги ме подкрепяхте и ме вдъхновявахте никога да не се предавам. Шейх Мансур промени живота ми, както и живота на всички фенове на отбора по света. За това ще му бъда благодарен завинаги!", гласи обръщението на защитника.

До момента той все още не е обявил как смята да продължи кариерата си.