на живо

Каранга иска да остави Неймар зад себе си

Голмайсторът на ЦСКА се прицели в приза за най-резултатен бразилец в Европа

Lap.bg

Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга си постави за цел да изпревари не кого да е, а най-скъпия футболист в света - Неймар, в класацията за най-резултатен бразилец в Европа.

Футболистът на "червените" в момента е с 12 гола в 11 мача в Първа професионална лига, което му осигурява по-добър реализаторски коефициент от този на звездата на "Пари Сен Жермен" - 1,00 срещу 1,09.

"Нямам думи... Съпругата ми следи тези неща и ми го каза. Искам да продължа в този ритъм. Сега трябва да опитам да го поддържам. За да стане, трябва да работя и да остана стъпил на земята", заяви Каранга през бразилския сайт Ogol.com.br.

"Амбицията ми е да запазя формата си и да вкарвам голове. Надявам се това да открие възможности пред мен", каза още бразилския футболист на ЦСКА.

Той добави, че иска дълги години да играе в чужбина, а едва към края на кариерата си евентуално да се върне в родината си, където да приключи с професионалните си задължения.

Пред изданието Каранга разкри, че футболистът, на когото се възхищава, е бившият бразилски национал Роналдо и посочи неговата кариера като вдъхновение за добрите му изяви.