на живо

Карин Околие: Бягам към по-добрата си версия

Лекоатлетката съчетава спорта с подкаст в интернет

Карин Околие: Бягам към по-добрата си версия

Няма как да я пропуснете! Тя се откроява! Не само заради външния си вид, наследила от майка ѝ, която е българка, и баща ѝ от Нигерия, но и заради успехите си! Карин Околие не може да бъде "затворена" само в определението "лекоатлетка". А и не иска. Когато не е на пистата, където бяга на 100 и 200 м, и не е заета с тренировки, тя се вихри в интернет. 

Там говори с вдъхновяващи хора за мотивацията и силата на духа. А видеата може да видите в нейния подкаст "Kari's calling".

"Започнах на 12 години. Като цяло изобщо не харесвах леката атлетика като спорт, но в последствие, когато започнах да имам някакви успехи, дори по-незначителни, не съм спирала. То се превръща в една страст, много се зарибяваш и не можеш да спреш със спорта. Бягам към най-добрата си версия, към това да бъда по-добра всеки ден и ако мога, да развивам потенциала и талантите си, каквито и да са те. Опитвам се да развивам кръгозора си, защото съм наясно, че спортът не е единственото нещо, но пък е това, с което се занимавам в момента. За всеки спортист, колкото и да се опитваме да бягаме от това, успехът е на всяка цена, всички го искаме адски много. Но трябва да приемем, че невинаги нещата се стичат така, както на нас ни се иска и понякога успехът идва малко по-късно, след малко повече препятствия. Трябва да сме сигурни, че в един момент ще дойде", казва тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karin Okolie (@karinokolie)

Карин тренира от години с Константин Миланов, под чието ръководство Ивет Лалова постига 4-то и 5-то място на олимпийски игри. Той е и нейното вдъхновение на пистата.

В интернет обаче нещата стоят по различен начин.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karin Okolie (@karinokolie)

"Винаги ме е влечало подобно нещо. Аз развивах и свой блог, имах концепция за интервюта с хора. По време на пандемията ми се стори по-интересно да го направя като видео подкаст. Роди се супер спонтанно, от нищото се получи. Всички хора, с които съм говорила, са били толкова отзивчиви, с радост се включиха. Гледам да подбирам гостите, спрямо темите. Искам да избягам от само спортната тема", разказва Карин.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karin Okolie (@karinokolie)

Ставала ли е жертва на расизъм у нас? Как ѝ е помогнал спортът? И защо иска да има права коса? Вижте във видеото!