на живо

Карло Анчелоти: За нещастие ни предстои реванш

"Арсенал" е опасен отбор", заяви след победата с 5:1 италианският специалист

Getty Images

Старши треньорът на "Байерн" Мюнхен Карло Анчелоти не скри, че е доволен от домакинската победа с 5:1 над "Арсенал" в първия осминафинален мач от Шампионската лига.

"Получи се добър мач. Започнахме силно. След това "Арсенал" изравни играта и ни създаде някои проблеми през първото полувреме. След почивката показахме дух, играхме със страхотен баланс и енергия. Не мога да кажа дали това беше най-силният ни мач, защото сме играли доста добре тук и в други срещи. Но това не беше последния двубой, за нещастие има и реванш", каза Анчелоти.

"Мачът беше труден през първото полувреме. "Арсенал" е опасен отбор, особено на контраатака. През втората част играхме с повече енергия и мисля, че това беше основната причина, че имахме такъв контрол на терена. Особено се радвам за Томас Мюлер. Той тренира добре през последните седмици и заслужаваше своя гол. Той е важен играч за нас за бъдещето", допълни той.

"Резултатът е много важен, но не искаме да правим грешки. Имаме добра преднина, но трябва да се представим добре и в Лондон, трябва да запазим концентрацията си, за да избегнем евентуални проблеми", заяви още италианският спец.