на живо

Карлос Моя: Григор трябва да бъде притискан

Българинът няма да си поеме дъх, закани се треньорът на Надал

„Григор Димитров е много добър спортист и един от най-харесваните от публиката. Очаквам сериозна подкрепа за него от феновете в петък.” Това казва пред „Ас” легендата на испанския тенис и настоящ треньор на Рафаел Надал – Карлос Моя.

„Григор играе силно, когато вземе инициативата в свои ръце от самото начало. Както беше в мача му срещу Давид Гофен. Той трябва да бъде постоянно притискан и притесняван с агресивна игра. Рафа не бива да го оставя да си поеме дъх”, категоричен е Моя, който за първи път се появява заедно с Надал в турнир от Големия шлем.

Досега през годините Надал се подготвяше официално под зоркия поглед на чичо си Тони Надал, който го запалва по тениса, когато Рафаел е едва 3-годишен. Именно Тони Надал пътуваше с известния си племенник по турнири. Той и сега е в Мелбърн, но вече заедно с Карлос Моя – шампион на „Ролан Гарос” през 1998 г., финалист в Откритото първенство на Австралия година по-рано и носител на Купа „Дейвис” с Испания през 2004 г.

„Рафа е във фантастична форма. Може да победи абсолютно всеки. Никой и нищо не е в състояние да го спре. И това важи за Григор Димитров, който очевидно е преоткрил себе си и вече има вярата и самочувствието, че може да се мери с големите в тениса”, завършва изказването си Моя, цитиран от „Ас”.