на живо

Картинг с кауза: Да помогнем на Гого от Хасково

Близо 250 пилоти участват в 24-часовата надпревара

Картинг с кауза: Да помогнем на Гого от Хасково

Близо 250 пилоти се включиха в картинг състезанието, което ще продължи 24 часа на писта край Хасково. Освен да вдигнат адреналина си, те ще се опитат да помогнат на малкия Гого от Хасково. 

"Каузата е да подкрепим едно дете. Виждате колко хора са съпричастни. Искат хем да подкрепят каузата. Приоритетно затова сме тук, а всичко останало вече е за удоволствие", заяви участникът на шест олимпийски игри, сребърен медалист от Атина 2004 и носител на 3 бронзови отличия от най-големия спортен форум Йордан Йовчев, който се включи в надпреварата.

Надпреварата, която напомня на започналото днес (12 юни) легендарно състезание "24 часа на писта "Льо Ман", ще продължи и утре, а пилотите, които са представители на 16 нации, са разпределени в 42 отбора в две категории - Gold до 84 кг и Pro до 94 кг.

В един от тимовете пък личат имената на актьора Наум Шопов, певеца Рафи Бохосян, легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев, ултрамаратонеца Краси Георгиев, пилота Владимир Арабаджиев, младия картинг пилот Калоян Върбицалиев, инфлуенсъра Радо, известен като Epic Bath Guy, както и Александър Данчев – Shondy. 

За лечението на малкия Гого ще бъдат дарени всички такси за участие. Той е с диагноза ДЦП, като за лечението му са нужни около 50 000 евро.