на живо

Къща от Фидел Кастро също е в завещанието на Марадона

Битката за наследството на легендата, надхвърлящо 75 млн. евро, едва сега започва

Наследството на покойната футболна легенда Диего Марадона включва и къща в кубинската столица Хавана, подарена му от Фидел Кастро. В нея Дон Диего е оставил вещи, снимки и писма, както и стенописи, които самият той е правил. Това обяви аржентинският адвокат Маурисио Д'Алесандро, според който един от синовете на Кастро, се е свързал с колегата му Матиас Морла, защитаващ интересите на Марадона, за да го уведоми.

Къщата е разположена в здравния център Ла Прадера. Марадона живееше там в продължение на 4 години в началото на века, за да преодолее наркотичната си зависимост.

Вещите на футболното величие са съхранени и мястото може да бъде превърнато в музей в негова чест.

Наследството на Марадона е внушително, а според медиите в Аржентина то се оценява на над 75 млн. евро. Включва банкови сметки в Буенос Айрес, Швейцария и Дубай, имоти по целия свят, луксозни автомобили и средства от рекламни договори с известни брандове.

В Аржентина определят битката за богатството на Марадона като "световно първенство". Дон Диего написал завещание през 2012 г., което след това го скъсал и сега няма официален документ за разпределяне на активите му.

Той има 8 признати деца, но и още много непризнати. Всички те, както и четири от петте му сестри, се борят за дял от неговото богатство.

Диего Марадона почина от сърдечен удар на 25 ноември миналата година. Тялото му беше изложено за поклонение пред феновете, като хиляди се стекоха в Буенос Айрес, за да го зърнат за последно. Семейството му реши да прекрати церемонията преждевременно и той да бъде погребан в тесен семеен кръг.

Марадона е считан за един от най-добрите футболисти в историята. Той е световен шампион с Аржентина от 1986 г., двукратен първенец на Италия с "Наполи", както и носител на Купата на краля с "Барселона".