на живо

Късна драма изпрати домакините на финал в „Хопман къп”

Двубой между Австралия „зелено” и Украйна във финала на турнира

Getty Images/Guliver Photos

Домакинският отбор на Австралия „зелено” успя да се наложи с 2:1 победи над Франция в последния мач от груповата фаза на „Хопман къп”. По този начин „кенгурата” завършиха на първо място в група „B”, побеждавайки всички свои съперници.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След като победи Германия и Великобритания съответно с 3:0 и 2:1 победи, днес двойката на Австралия „зелено” спечели и срещу Франция с 2:1 победи. В мача на сингъл при мъжете на Ник Кирьос му бяха необходими само 56 минути, за да се справи с Кени дьо Шепе (6:4, 6:4), но след това Дария Гаврилова загуби от Каролин Гарсия (4:6, 6:7(7)).

Така се стигна до решителната среща на двойки. Макар че в тези мачове французите играеха само за чест, те по никакъв начин не излизаха на корта с очаквания за загуба. Австралия „зелено” поведе с 6:4, но Франция бъро успя да изравни резултата в сетовете с 6:2. В драматичния трети сет, който по правилника на двойките се нарича „дълъг тайбрек” и се играе до 10 точки и 2 точки разлика, домакините измъкнаха победа с 11:9 и се класираха за финала на турнира.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По-рано през деня Великобритания надви Германия с 2:1 победи. Двойката от Острова имаше шанс за финал в Пърт, но за тази цел Франция трябваше да спечели срещу Австралия „зелено” и така Анди Мъри и Хедър Уотсън щяха да завършат на първо място в групата заради по-добрата си разлика в спечелените сетове от всички изиграни срещи.