на живо

Късна драма спаси надеждите на "Реал" за титлата в Испания

Кралския клуб завърши 2:2 при домакинството си на "Севиля"

Reuters

Късен гол съхрани надеждите на "Реал" Мадрид за титлата в Ла Лига. Кралския клуб се добра до 2:2 срещу "Севиля", след като до 94-ата минута изоставаше с 1:2. 

Играчите на Зинедин Зидан имаха отлична възможност при победа да оглавят класирането. Още в 12-ата минута гол на Карим Бензема бе отменен след консултация със системата за видеоповторения (ВАР). 

Десетина минути по-късно севилци поведоха благодарение на Фернандо. Марко Асенсио изравни в 67-ата, но в 78-ата Иван Ракитич отново даде аванс на гостите след точно изпълнена дузпа.

Снимка: Reuters

Домакините не се предадоха и усилията им се увенчаха с успех в края на добавеното време, когато Тони Кроос стреля от далечна дистанция, топката рикошира в двама футболисти и влезе във вратата за 2:2.

До края на сезона остават още 3 кръга, а от доста време битката за първото място не е била толкова оспорвана. Лидер е "Атлетико" Мадрид със 77 точки, следван от "Реал" и "Барселона" със 75. "Севиля" заема последното място, даващо право на участие в Шампионската лига, с актив от 71 точки.