на живо

Късни голове класираха "Севиля" и "Челси" за осминафиналите (ВИДЕО)

Двата тима продължават битката за върха в група 5 на Шампионска лига

"Челси" и "Севиля" са първите участници в елиминационната фаза на Шампионската лига през сезон 2020/2021! Двата тима се класираха за осминафиналите, след като записаха драматични победи в четвъртия кръг на своята група 5.

Андалусийците спечелиха с 2:1 като гости на "Краснодар". Тимът на Юлен Лопетеги поведе още в 4', когато точен бе Иван Ракитич.

Така хърватинът реализира най-бързия гол за "рохибланкос" в турнира на богатите. Халфът прати топката в мрежата зад Евгений Городов след точно 3 мин и 52 сек. Руснаците обаче възстановиха равенството в 56' чрез Вандерсон Масиел.

В крайна сметка "Севиля" изтръгна трите точки в петата минута от добавеното време с гол на Мунир Ел Хадади.

Снимка: Getty Images

Другият мач от група 5 имаше сходен сценарий. "Челси" победи трудно "Рен" с 2:1 като гост. "Сините" откриха резултата в 22' с попадение на Калъм Хъдсън-Одой, но французите изравниха чрез Серу Гираси в 85'. Англичаните все пак взеха своето в първата минута от добавеното време, когато точен бе влезлият като резерва Оливие Жиру.

Така "Челси" записа три поредни успеха в Шампионската лига за първи път от декември 2015 г. насам.

"Севиля" и "Челси" оглавяват група 5 с по 10 точки, а "Краснодар" и "Рен" имат по 1. В следващия кръг предстоят директни сблъсъци за върха, както и за място в Лига Европа. На 2 декември "Севиля" приема "Челси", докато "Рен" гостува на "Краснодар".

Снимка: Getty Images