на живо

Само ваксинирани ще гледат на живо мачовете на световното в Катар

Мондиалът ще се проведе между 21 ноември и 18 декември 2022 г.

Катар ще допуска само ваксинирани срещу COVID-19 фенове на световното първенство догодина, съобщи министър-председателят на страната.

Арабската държава преговаря за един милион дози в случай, че има спад на имунизациите в глобален мащаб.

Катар ще бъде домакин на мондиала между 21 ноември и 18 декември 2022 година, а по-рано през годината президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че мачовете ще се играят пред пълни трибуни.

Премиерът на Катар Шейх Калид бин Калифа бин Абдулазиз Ал Тани сподели, че докато повече страни се очаква да са ваксинирали своите граждани дотогава, Катар все още предприема мерки за гарантирането на успешно събитие.

"В момента преговаряме с компания да осигури един милион дози ваксини срещу коронавирус в опит да имунизираме някои от тези, които идват в Катар", каза той без да назовава фирмата.

Катар имунизира населението си с ваксини на "Пфайзер" и "Модерна".

Шейх Калид смята, че Арабската купа през 2021 г., на която домакин през декември ще бъде Доха, ще покаже нагледно готовността на страната да приема големи турнири.

Той допълни, че доста от стадионите са завършени и работата продължава върху три съоръжения, включително "Лусаил Стейдиъм", който ще приеме финала на световното първенство.