на живо

Категоричен „Левски“ е на четвъртфинал за Купата на България

Билал Бари реализира хеттрик при победата със 7:0 над „Септември“ Симитли

Lap.bg

„Левски“ ще играе на четвъртфинал в турнира за Купата на България по футбол. „Сините“ се класираха за следващия етап след като разбиха „Септември“ Симитли със 7:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.

Домакините постигнаха най-категоричната си победа от 2018 г. насам, когато със същия резултат се наложиха над "Верея". Хеттрик реализира Билал Бари, а по едно попадение добиваха Мартин Петков, Георги Миланов, Борислав Цонев и Димитър Костадинов.

Снимка: Lap.bg

„Левски“ натрупа солидна преднина още през първото полувреме. Мартин Петков откри резултата в 20-ата минута след отлично подаване на Георги Миланов. Последва рецитал на Бари. Само 120 секунди по-късно мароканският нападател удвои предимството на „сините“.

В 27-ата минута Бари отново попадна в прегръдките на съотборниците си и направи резултата класически. Той се разписва в трети пореден мач за „Левски“.

Снимка: Lap.bg

През втората част паднаха още 4 гола. Малко преди 70-ата минута Антонио Тута от "Септември;" излезе неразчетено и не успя да избие, като топката попадна на крака на Георги Миланов, който от няколко метра се разписа.

Малко по-късно Билал Бари оформи своя хеттрик.

Радослав Цонев беше причината в 80-ата минута на таблото на стадион „Георги Аспарухов“ да светне 6:0.

Снимка: Lap.bg

Пристигналият през септември в „Левски“ Димитър Костадинов си подари седмото попадение в мача за своя имен ден.

Така „сините“ се присъединяват към „Локомотив“ Пловдив, който по-рано през деня постигна успех над съименника си от София. През сезон 2020/2021 тимът от стадион „Георги Аспарухов“ отпадна именно в тази фаза от „Славия“.