на живо

Непоколебим "Ливърпул" изнесе урок на "Лестър"

Мърсисайдци победиха с 4:0, вече са с 13 точки аванс на върха и мач по-малко

Getty Images

Отборът на "Ливърпул" крачи уверено към първата си титла на Англия от 1990 г. насам. Мърсисайдци победиха с 4:0 тима на "Лестър", който е най-близкият им конкурент за първото място.

С този успех "червените" вече имат аванс от 13 точки на върха в класирането, като са и с мач по-малко.

Гостите доминираха през целия мач, а домакините не успяха нито веднъж да застрашат вратата на Алисон.

Роберто Фирмино откри резултата в 31-ата минута след асистенция на Трент Алекзандър-Арнолд. Така бразилецът се разписа в трети пореден мач за тима във всички турнири, след като вкара два важни гола, помогнали за историческия триумф на световното клубно първенство миналата седмица.

През второто полувреме мърсисайдци решиха изхода от сблъсъка с три гола в рамките на осем минути. В 70-ата минута Чаглар Союнчу игра с ръка в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Джеймс Милнър, която се появи в игра няколко секунди по-рано, реализира хладнокръвно за 2:0. 

В 75-ата минута Фирмино вкара втория си гол в мача и покачи на 3:0, отново след асистенция на Арнолд.

Снимка: Getty Images

Бразилският нападател е отбелязал последните си девет попадения във всички турнири далеч от "Анфийлд". Освен това голът на Фирмино бе под номер 500 за "Ливърпул" при Юрген Клоп.

Десният бек на "Ливърпул" пък вече има 20 асистенции от началото на миналия сезон във Висшата лига - повече от всеки друг футболист.

В 78-ата минута Арнолд получи пас вдясно от Мане и ознаменува силното си представяне с гол за 4:0.

От началото на сезона във Висшата лига "Ливърпул" има 17 победи и едно равенство. Мърсисайдци са в серия от 35 мача без загуба в първенството.