на живо

Катрин Тасева: Няма какво да губя! Нямам шанс, ако не рискувам!

"Въпреки грешките мисля, че се справих добре", каза гимнастичката

Катрин Тасева: Няма какво да губя! Нямам шанс, ако не рискувам!

Българската гимнастичка Катрин Тасева е категорична, че ще продължи да рискува и в последния ден на европейското първенство във Варна. 

Днес (12 юни) тя завърши на 7-ма позиция в многобоя. Въпреки че успя да изиграе повечето си съчетания без грешка, в последното с обръч тя не успя да завърши по най-добрия начин.

"Въпреки грешките мисля, че се справих добре. Излязох уверена, смела. Видя се в съчетанията това нещо. Не спестих нито един елемент. Допуснах една грешка, но тя е детска. Децата правят така - изиграно съчетание и накрая уредът е паднал. Ще си знам за утре. Напомням си го да изчаквам докрай, че съчетанието не е свършило преди да изляза от терена. Смятам, че до този момент не съм играла толкова силно и толкова смело", заяви Катрин след многобоя и добави:

Снимка: Instagram

"Всяко съчетание става все по-добре и по-добре. Благодаря на всички хора, които са в залата и ни подкрепят. Много е приятно. Върнаха ми се емоциите и хубавото чувство от преди пандемията. Наистина е много хубаво това състезание"

Тасева вече си осигури участие на всички финали на отделните уреди, които ще бъдат утре (13 юни).

Снимка: БФХГ

"Очаквам всяко едно съчетание, излизам смело и просто няма какво да губя. Най-много да спечеля. Аз и днес рискувах. Просто нямам друг шанс, ако не рискувам. Просто излизам да изиграя съчетанията си така, както съм ги тренирала. Няма смисъл да се пести. Спестим ли един елемент, оценката се понижава, а конкуренцията е с много силни съчетания. Нямаме друг шанс и избор", заяви тя.