на живо

Катрин Тасева отново показа, че има голямо сърце

Гимнастичката се включи в благотворителна акция

Една от най-добрите ни представителки в художествената гимнастика - Катрин Тасева, отново показа, че има голямо сърце. Тя се включи в благотворителна кампания, целяща да подпомогне лечението на Валерия Юзвяк - грация от ансамбъла на Украйна, диагностицирана с рак на меките тъкани (рабдомиосарком).

Тасева използва социалните мрежи, за да обяви, че предоставя на търг едно от любимите си трика. Средствата от продажбата ще бъдат преведени по сметката на Юзвяк.

"Здравейте, приятели! Едно младо, красиво и талантливо момиче има нужда от помощ! @valeriia_yuzviak Набират се средства, за да започне лечение в Германия! Тя е шампион и ще се справи! За да помогна, искам да продам едно любимо мое трико! Начална сума 1000€! Ще се наддава до 25.02! За повече информация може да ми пишете на лично съобщение!", написа Катрин.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by(@taseva.k)

Свои уреди и екипи на търг предложиха и момичетата от българския ансамбъл - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова, както и Ивет Минковска и Камелия Стоилова.

През есента на 2018 г. Тасева продаде на търг златния медал и бухалките от съчетанието си на световното първенство в София. Купувачът плати за тях 10 хил. лв., а средствата гимнастичката дари за операция на футболиста Иван Тодоров, диагностициран със злокачествен тумор на крака. Необходимата сума бе събрана и той се подложи на операция, която мина успешно.

Три месеца след благотворителния търг Тасева получи отново златното си отличие в студиото на "120 минути" по bTV. Анонимният и до днес купувач върна медала на шампионката чрез предаването.