на живо

Кавани иска да играе. Лекарите още не са сигурни

Голмайсторът на Уругвай напусна принудително осминафинала срещу Португалия

Reuters

Голмайсторът на Уругвай Едисон Кавани изправи косите на феновете, след като бе сменен принудително преди края на осминафинала срещу Португалия от световното първенство в Русия. 

Той почувства болка в прасеца и в 75-ата минута, а на негово място влезе Кристиан Стуани. Преди контузията Кавани вкара 2 попадения, които бяха достатъчни на отбора да се класира напред.

"Дадохме всичко, на което сме способни. Борихме се до последната секунда за победата. Феновете ни мотивират, благодарение на тяхната подкрепа вървим напред. Контузията? Дано не е нищо сериозно. Искам да играя още в следващия мач", сподели Кавани след мача. 

Лекарите обаче не прибързват с оптимистичните прогнози. 

Изданието "beIN Sports" съобщава, че травмата на нападателя е доста сериозна и срещу Аржентина той е изиграл последния си мач на това световно първенство. Според тяхната информация, Кавани има тежко разтежение, което изисква между 4 и 6 седмици почивка и възстановяване.

В понеделник (2 юли) ще бъде ясна и окончателната диагноза на футболиста. На 6 юли Уругвай ще играе полуфинал срещу Франция.

stat