на живо

Кавани смени бутонките с... "палци" (ВИДЕО)

Футболистът поддържа форма с Националното училище по балет в Монтевидео

"Балерина" и "Не си тук да играеш балет" може би са в топ 10 на футболните обиди. Но не и за вече бившия нападател на "Пари Сен Жермен" Единсон Кавани. 

Той обожава балета! Не го намира за изцяло женско занимание и с удоволствие го тренира. Да, правилно разбрахте. Голмайсторът на Серия "А" от сезон 2012/2013 с "Наполи" и на Лига 1 от 2016/2017 и 2017/2018 с ПСЖ се занимава с балет!

След като свършиха ангажиментите му за френския шампион, Кавани се прибра в родината си Уругвай. Там той започна да взима уроци в Националното училище по балет в Монтевидео. 

Така той с чиста съвест се включи в кампанията, която цели да обясни, че балетът може да бъде и мъжко занимание.

"Не споделям мнението, че момчетата трябва да играят само футбол. Мисля, че момчетата и момичетата трябва да са свободни и да търсят щастие в това, което обичат. Така те ще са най-добре подготвени и ще израстват в стабилна среда", обяснява Кавани в кратък клип.

"Преживяването беше невероятно. Танцьорите ми показаха как се стъпва, усетих какво е и им се възхищавам. Танцът е нещо невероятно. Моята половинка много обича танца. За това в Париж отидохме на балет. Изкарахме си страхотно, много ни хареса", добави той.

 
 
 
View this post on Instagram

En contacto siempre con nuestras raíces.... Toujours en contact avec nos racines.... Sempre in contatto con le nostre radici....

A post shared by Edinson Cavani (@cavaniofficial21) on

Съпругата на футболиста - ослепителната Жоселин Бургардит, е салса танцьорка. Вероятно тя е показала някой и друг прийом на Кавани. 

В момента 33-годишният футболист е в търсене на следващия отбор, в който да продължи кариерата си. Той прекара в ПСЖ 7 години, като договорът му изтече и не беше подновен. Във футболните среди се появиха информации, че от "Ювентус" имат интерес към уругваеца, но той държи на високата си заплата.