на живо

Кавани: Работихме здраво, за да се измъкнем от тежката ситуация

Матюиди: Допуснах грешка при гола на "Лудогорец"

Lap.bg

"Лудогорец" отстъпи с 1:3 на ПСЖ при първото си домакинство от група А на Шампионската лига. "Зелените" поведоха с гол в 15-ата минута на бразилския защитник Натанаел, но в края на първата част Матюиди изравни. През второто полувреме звездата на парижани - уругвайският национал Единсон Кавани, отбеляза две попадения, с което оформи и крайния резултат.

Героите за ПСЖ в този мач бяха изключително доволни от успеха: "Първото полувреме беше много трудно. Получихме гол и нещата допълнително се утежниха. Изравняването промени мача. След това вкарахме втори гол след центриране от фаул, което е добре, защото го тренирахме специално през седмицата. Хубаво е, че спечелихме, защото работихме здраво, за да се измъкнем от тежката ситуация. През лятото имаше промени в състава и е нормално да се нуждаем от време. Важното е, че сме много обединени като колектив и това ни помага да преодоляваме трудностите. Чувствам се добре на върха на атаката. Знам, че съм важен, както и всеки един от съотборниците ми. Наясно съм, че трябва още да подобрим представянето си, за да правим повече добри мачове като днес", каза Кавани.

Авторът на изравнителното попадение Блез Матюиди похвали футболистите на "орлите": "Срещнахме отбор, който играе добър футбол, с бързи и много технични изпълнители. Получихме ранен гол от статично положение, но реакцията ни беше добра. Продължихме да действаме със спокойствие и бяхме възнаградени. При прекия свободен удар на "Лудогорец", от който дойде попадението им, допуснах малка грешка. Топката летеше към мен, а аз се завъртях и тя премина през стената. Хубавото е, че след това показахме нашия футбол", каза френският национал.