на живо

"Падуа" разнищи "Верона" и Матей Казийски

Българинът не успя да помогне на съотборниците си

Матей Казийски и "Калцедония Верона" загубиха гостуването си на "Падуа" с 0:3 гейма (15:25, 19:25, 15:25) в среща от 23-ия кръг на италианската Серия А1. С успеха си домакините запазиха седмата позиция с 35 точки, като вече са на две от "Калцедония Верона".

Най-резултатен в срещата беше Морис Армандо Торес с 18 точки, а Матей Казийски се отчете с 10.

Първият гейм стартира силно за гостите, които поведоха с 3:1 благодарение на блокада на Емануеле Бирарели. Домакините обаче се посъвзеха и също отговориха с добър блок, който им позволи да обърнат резултата в своя полза за 10:7. "Падуа" задържа аванса си, като дори го увеличи на 7 точки, преди да спечели частта с 25:18.

След почивката Себастиян Соле започна ударно с успешен блок и силна атака за аванс от 7:4. Мощният начален удар на Лазар Чирович беляза промяната в средата на гейма. След 5 сервиса и 2 аса сърбинът даде тон на домакините и те поведоха с 18:15. Грешките в посрещане ограничиха възможностите за нападение на разпределителя Лука Спирито, с което "Падуа" дръпна с 2:0 след 25:19.

В третия гейм "Падуа" стартира солидно и бързо поведе с 6:2. Три поредни блокади и силна игра на центъра на "Калцедония" Соле изравниха резултата при седмата точка. Грешка на Манави отново остави "Верона" назад, но Лука Спирито не позволи на гостите да изостанат от своя съперник.

Ясин Луати блесна с тежкия си начален удар за аванс от 12:9. В последвалото разиграване, което се оказа и най-дългото в срещата, късметът бе на страната на "Падуа", което до голяма степен реши развоя на третия гейм. При следващото си отиване на сервис Ясин Луати отбеляза и ас, а разликата постепенно достигна 10 точки. "Падуа" спечели третия гейм с 25:15.

В друга среща от кръга, която бе излъчена пряко на сайта btvnovinite.bg, Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова" победиха "Латина" лесно с 3:0 (25:14, 25:15, 25:18) като гост, а българският диагонал завърши с 10 точки (1 блокада).